Sos pieczarkowo - dyniowy

2 (1 ocen)

Bardzo smaczny sos do makaronu lub klusek śląskich

Składniki:


  • 350 g pieczarek
    250 g dyni
    1 cebula
    1 szk śmietany 30 %
    1 szk wody
    1/2 pęczka koperku
    do smaku :
    sól himalajska
    2 liście laurowe
    czerwona czubryca
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pieczarkowo - dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pieczarki i dynię oraz cebulę oczyścić i pokroić : cebulę i dynię w kostkę a pieczarki na kawalki w zależności od wielkości.
    W garnku podgrzać olej.
    Wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć.
  • 2. Dodać przyprawy, podlać wodą, zakryć pokrywką i dusić 20 minut.
    Potem sos zabielić śmietaną, zagotować sos i dodać posiekany koperek, wymieszać.
    Sos podać z ulubionymi dodatkami ( ja podałam z kluskami śląskimi ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Koper Pieczarki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować