Sos paprykowy w słoikach

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

Idealny sos na nadchodzący sezon grillowy

  • 60 min

Składniki:

  • 3 kg słodkiej papryki
    2 główki czosnku
    2-3 ostre papryczki
    0,5 kg cukru
    szklanka octu
    0,5 szklanki oliwy
    3 łyżki soli
    3 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Sosy

Sos paprykowy w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i czosnek mielimy w maszynce.
  • 2. Następnie gotujemy zmielona paprykę i czosnek przez 20 minut mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką.
  • 3. Dodajemy ocet, oliwę, sól i koncentrat pomidorowy.
  • 4. Wszystko razem gotujemy przez kolejne 20 minut ciągle mieszając.
  • 5. Gotowy gorący sos przekładamy do słoików i zakręcone odwracamy do góry dnem.
  • 6. Nie wekujemy!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować