Sos musztardowy na ciepło

  • wyświetlono: 3198 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najlepszy do jajek i kiełbasy :)

Kasia
  • 20min

Składniki

1 cebulka
10 dag margaryny
2 łyżki mąki
woda
sól, przyprawa uniwersalna do smaku
2 łyżeczki cukru
2 łyżki musztardy (ja użyłam delikatesowej)

Sposób przygotowania przepisu:

Sos musztardowy na ciepło

  • nikolaxxxx1. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić w garneczku. Dodać do niej cebulkę. Posypać cukrem i podsmażyć na złoty kolor. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Cały czas podgrzewając dolewać wodę energicznym ruchem mieszając. Wody wlać tyle, żeby powstał sos. Im więcej wody wlejemy tym sos będzie żadszy. Dodać sól i przyprawa uniwersalna do smaku. Na końcu dajemy musztardę i dobrze mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

SOS MUSZTARDOWY ;)

Pyszny . szybki sosik ;) dosyć...

image-18rhuwr

Dodane przez: Monika Matysiak

SOS MUSZTARDOWO - ZIOŁOWY (DO SAŁATEK)

Naprawdę nie warto kupować gotowych...

Musztardowy sos z cukinią

Dodane przez: JustKuchcik

Musztardowy sos z cukinią

Świetnie komponuje się z mięsem...

Sos musztardowo - miodowy z orzechami

Dodane przez: JustKuchcik

Sos musztardowo - miodowy z orzechami

Aromatyczny i wyrazisty w smaku...

Sos pieczarkowo-musztardowy

Dodane przez: Goszka

Sos pieczarkowo-musztardowy

Śmietankowe pieczarki duszone z...

image-28cpbrp

Dodane przez: KasiaKitek

Sos musztardowo-koperkowy z kawą

Sos do sałatki, idealny do tuńczyka...