Sos musztardowy na ciepło

  • wyświetlono: 4153 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Najlepszy do jajek i kiełbasy :)

Kasia S
  • 20min

Składniki

1 cebulka
10 dag margaryny
2 łyżki mąki
woda
sól, przyprawa uniwersalna do smaku
2 łyżeczki cukru
2 łyżki musztardy (ja użyłam delikatesowej)

Sposób przygotowania przepisu:

Sos musztardowy na ciepło

  • nikolaxxxx1. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić w garneczku. Dodać do niej cebulkę. Posypać cukrem i podsmażyć na złoty kolor. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Cały czas podgrzewając dolewać wodę energicznym ruchem mieszając. Wody wlać tyle, żeby powstał sos. Im więcej wody wlejemy tym sos będzie żadszy. Dodać sól i przyprawa uniwersalna do smaku. Na końcu dajemy musztardę i dobrze mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

image-1si3bid

Dodane przez: paolineczka

Sos musztardowo-miodowy

Pyszny sos o delikatnym posmaku...

Dodane przez: Pauuula63

Sos musztardowy

Pewnego razu byłam u cioci na obiedzie...

Dodane przez: Beata5

sos musztardowy

najlepszy do jajek

Sos do sałaty

Dodane przez: JOANNA 55a

Sos czosnkowo musztardowy

bardzo smaczny sos zwłaszcza do...

Sos pomidorowy na ciepło. Klasyczny, szybki przepis.

Dodane przez: neliada

Sos pomidorowy na ciepło

Klasyczny, szybki przepis, doskonały...

Dodane przez: Konto nieaktywne

SOS MUSZTARDOWY ;)

Pyszny . szybki sosik ;) dosyć...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE