Sos musztardowy na ciepło

  • wyświetlono: 2978 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najlepszy do jajek i kiełbasy :)

kaśka
  • 20min

Składniki

1 cebulka
10 dag margaryny
2 łyżki mąki
woda
sól, przyprawa uniwersalna do smaku
2 łyżeczki cukru
2 łyżki musztardy (ja użyłam delikatesowej)

Sposób przygotowania przepisu:

Sos musztardowy na ciepło

  • nikolaxxxx1. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić w garneczku. Dodać do niej cebulkę. Posypać cukrem i podsmażyć na złoty kolor. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Cały czas podgrzewając dolewać wodę energicznym ruchem mieszając. Wody wlać tyle, żeby powstał sos. Im więcej wody wlejemy tym sos będzie żadszy. Dodać sól i przyprawa uniwersalna do smaku. Na końcu dajemy musztardę i dobrze mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

image-144twlt

Dodane przez: gotowanieiblogowanie

Sos tatartski

Sos tatarski jest przepysznym dodatkiem...

image-1swsnck

Dodane przez: joanna1974

Sos jogurtowy z pieprzem ziołowym

sos lekko ostry z wyczuwalną nutą...

Sos warzywny

Dodane przez: szynszyla

Sos warzywny

Idealny sos do kotletów mielonych...

image-0biasoe

Dodane przez: in-humility

ROUILLE - czerwony sos czosnkowy podawany...

Nadaje się jako dodatek do zupy...

Sos bolognese z papryką

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Sos bolognese z papryką

Bardzo szybki w przygotowaniu sos...

image-03eqouj

Dodane przez: joanna1974

Sos z pigwowca i węgierek

Sos z pigwowca i węgierek jest...