Sos miętowy wg Buni II

0 (0 ocen)

Z kuchni angielskiej. Moja wersja .

Składniki:

  • 1/2 szklanki wody
    2 szklanki usiekanej umytej ( bez ogonków ) świeżej mięty
    2 łyżki miodu
    1/2 szklanki octu jabłkowego
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

Sos miętowy wg buni ii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos mietowy 1. Zagotować wodę , ocet, miód , sól i pieprz. Wrzucić posiekaną miętę .Zagotować . Dokładnie zmiksować. Włożyć do bardzo małych słoiczków i pasteryzować 10 minut.

    Piszę ,żeby włożyć do małych słoiczków ponieważ używam go mało na jeden raz .Jeśli jednak ktoś lubi jadać go tak jak robią to Anglicy to można zaprawiać większe ilości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy