Sos mięsno-warzywny

  • wyświetlono: 715 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Do makaronu i nie tylko

caroline1983
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mięso mielone wieprzowe: 500 gramów
- mrożonka 'włoszczyzna krojona w paski': 450 gramów
- koncentrat pomidorowy: 150 gramów
- cebula młoda: 1 sztuka
- olej roślinny: 3 łyżki
- sól do smaku okolo: 0.5 łyżeczki
- zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
- pieprz mielony-prawdziwy: 3 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Sos mięsno-warzywny

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyć wszystko przez 5 minut często mieszając. Do mięsa dodać tyle wody żeby je przykryła. Dodać warzywa i dusić 20min. Dodać przecier pomidorowy, zioła prowansalskie i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą. Można posypać dowolną zieleniną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronlatozimasoswiosnajesieńmięso mielone wieprzowemrożonka włoszczyzna krojona w paski

Komentarze

Podobne przepisy

image-1m1q37t

Dodane przez: magda

SOS MIĘSNO-PIECZARKOWY Z KASZĄ

Czasem potrzeba matką wynalazku....

Sos warzywny - dary jesieni

Dodane przez: zzewa

Sos warzywny - dary jesieni

sos warzywny na zime do dan z makaronem...

Sos jogurtowo-warzywny

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Sos jogurtowo-warzywny

Zapraszam na pyszny sosik na zimno....

sos serowo - warzywny

Dodane przez: rena123

Sos serowo - warzywny

Pyszny sos do makaronu, klusek,...

image-1w0m5fv

Dodane przez: monika016

Dietetyczny sos warzywny

Ten lekki, delikatny i dietetyczny...

Warzywny sos z soczewicą

Dodane przez: zzewa

Warzywny sos z soczewicą

Idealny do pizzy, makronu, i innych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE