Sos mięsno warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić i również pokroić w kostkę lub półplasterki.
Mięso opłukać i zmielić maszynką do mięsa na grubym sicie.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki.
Chwilę smażyć i dodać cebule i czosnek.
Następnie dodać zmielone mięso i smażąc mieszać od czasu do czasu.
2.Podlać te składniki wodą, dodać przyprawy oprócz koncentratu.
Dusić około 5 minut i dodać mieszankę ze słoika.
Po tym czasie włożyć koncentrat i mieszając rozprowadzić go aż się połączy z zawartością patelni.
W niewielkiej ilości wody rozrobić mąkę i zagęścić nią sos.
Zagotować i podawać z makaronem.
Komentarze