sos maślano-koperkowy do mięs

4.49 (184 ocen)

  • 5 min

Sos idealnie nadaje się za równo to tradycyjnych smażonych schabowych jak i mięs pieczonych na grillu :)

  • 5 min

Składniki:

  • 100 ml wody
    150 g masła śmietankowego
    1/2 pęczka posiekanego koperku
    1 opakowanie sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego
    1 łyżeczka mąki
    1/2 łyżeczki soli o pieprzu
    szczypta curry
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos maślano-koperkowy do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy , dodajemy masło -mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Wsypujemy przyprawy oraz sos sałatkowy. Dodajemy mąkę cały czas energicznie mieszając by nie porobiły się grudki. Na koniec wsypujemy koperek. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować