Sos marchewkowy z chrzanem i melisą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos na bazie jogurtu greckiego z gotowaną marchewką oraz dodatkiem pikantnego chrzanu i orzeźwiającej melisy. Świetny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Polecam!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże obrane, ugotowane marchewki - najlepiej al dente (łącznie 280 g)
    2 łyżki chrzanu ze słoika
    1 kopiasta łyżka posiekanej melisy
    400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    2 łyżki majonezu
    1 kopiasta łyżeczka pieprzu ziołowego
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Przystawki Sosy Majonez Dip Dodatki

Sos marchewkowy z chrzanem i melisą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos marchewkowy z chrzanem i melisą 1. Jogurt, majonez, chrzan oraz startą na grubych oczkach tarki jarzynowej marchewkę wymieszać. Dodać melisę, wsypać pieprz ziołowy oraz przyprawy do smaku i ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować