Sos majonezowy z żurawinami

4.47 (169 ocen)

  • 10 min

Bardzo dobry sos na bazie majonezu. Nadaje się do wykwintnych przekąsek.

  • 10 min

Składniki:

  • - 4 łyżki majonezu dietetycznego
    - 4 łyżki żurawiny do mięsa ze słoika
    - 1 łyżka świeżo startego chrzanu
    - sól
    - cukier
    - sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos majonezowy z żurawinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać z żurawiną, dodać chrzan, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Sos powinien być gęsty, o wyrazistym, ostrym smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować