sos kurkowo- śmietanowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten sos sama wymyśliłam bardzo mojej rodzinie on smakuje:)

  • 30 min

Składniki:

  • 200ml śmietany 30%
    pora
    pieruszki
    250g kurek
    pieprz
    sól
    masło

Sos kurkowo- śmietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażyć kurki, dodać troszkę soli i soku z cytryny zeby się nie z czarnialy i przykryc przykrywka dodać po 15 minutach duszenia pokrojony pór kawałek i zostawić pod przykrywką na 10 min po tych 10 min ściągnąć pokrywkę zeby woda wyparował i na sam koniec dodać śmietany 30% i pogotować przez 2 min i dodać pieprzu na sam koniec pych moje dzieciaczki uwielbiają to jesc:)

Porady

rada jeśli sa gorzkie kurki można dodać troszke miodu lub cukry żeby gorycz usunąć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy