500 ml bulionu domowego warzywnego
0,5 pęczka zielonego posiekanego koperku, może być mrożony
2 łyżki mąki
3 - 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
¼ szklanki wody
Sól
Biały pieprz
Szczypta imbiru
Sposób przygotowania przepisu:
Sos koperkowy
1.
Do rondelka wlać bulion, dodać koperek, zagotować,
zmniejszyć płomień i chwilkę podgrzewać.
W tym czasie w kubku roztrzepać mąkę ze śmietaną, szczyptą soli i wodą.
Wlać do bulionu i mieszając doprowadzić do wrzenia, chwilkę podgrzewać do zgęstnienia sosu.
Taki sos wykorzystuję np. do jajek, klopsików mięsnych czy też rybnych.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze