Sos jogurtowo-czosnkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonale pasuje do gyrosa, czy też innych pikantnych mięs:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jogurt naturalny gęsty: 400 mililitrów
    - czosnek (ząbek): 2 ząbki
    - miód: 1 łyżeczka
    - koper: 0.5 pęczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - ocet winny: 1 łyżeczka
    - ocet spirytusowy: 1 łyżka

Sos jogurtowo-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos jogurtowo czosnkowy 1. Jogurt przelewamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony drobno koper,sól pieprz, ocet winny i spirytusowy, no i oczywiście miód:) Wszystko razem mieszamy odstawiamy do lodówki co najmniej na 30 minut aby składniki się "przegryzły"

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy