1.Grzyby oczyść, umyj, i pokrój na kawałki.
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć czosnek i cebulkę. Lekko podsmaż, dodaj grzyby. Smaż 10 minut. Następnie wsyp mąkę i tymianek i zalej wodą.Dodaj sos sojowy i miód. Duś kolejne 10 minut. W tym czasie nastaw wodę i lekko ją osól. Do wrzącej wody wrzuć pokrojoną w większą kostkę paprykę. Gotuj ją około 2 minuty. Odcedź.
Na małej patelni rozpuść resztę masła i smaż na małym ogniu paprykę przez 10min.
Do rondla z grzybami dodaj śmietanę i podsmażoną wcześniej paprykę. Dodaj również musztardę. Duś całość 10 minut na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Komentarze