Sos grzybowy

  • wyświetlono: 1017 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 1

Pyszny sos grzybowy, który jest wspaniałym dodatkiem do mięs i nie tylko.

Izabela77

Składniki

- 150 g grzybów leśnych
- mała cebula
- 1 łyżka masła
- 1 lyżka oliwy
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Sos grzybowy

  • 1. Cebulę drobno kroimy, szklimy na maśle z oliwą. Dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby(małe można wrzucić w całości lub przecięte na pół). Chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy np jako dodatek do mięsa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Sos Grzybowy

Dodane przez: PannaCotta

Sos Grzybowy

Tradycyjny sos to jest to. Nie...

Sos grzybowy z makaronem

Dodane przez: Ola1984

Sos grzybowy z makaronem

Pyszny, kremowy, dobrze doprawiony...

sos grzybowy

Dodane przez: anka1988

Sos grzybowy

Idealny jako dodatek do drugiego...

sos grzybowy

Dodane przez: dusiowa

Sos grzybowy

najlepszy sos grzybów z przepisu...

Sos grzybowy

Dodane przez: czarrna

Sos grzybowy

Takie dania najlepsze są w najprostszej...

Sos grzybowy

Dodane przez: JOANNA 55a

Sos grzybowy

Sos można podać do dań mięsnych,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE