Sos grzybowy z grzybów mrożonych

3.38 (16 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki obiad na zapracowany dzień , wystarczy ugotować makaron i zrobić sos i mamy pyszny obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500gr. Grzybów (mrożonych)
    10gr masła
    1 cebula
    1 kostka bulionowa
    Woda
    Sól Pieprz do smaku
    1 łyżka koperku
    Śmietana oraz mąką (do zaciagniecia )
Wystaw ocenę:

3.38 (16 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Sos grzybowy z grzybów mrożonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek myjemy i drobno posiekać.

    Cebule obieramy i kroimy podsmażamy na maśle.

    Dodajemy grzyby mrożone mieszamy i dusimy tak długo aż wyparuje woda z grzybów.

    Po tym czasie dodajemy dwie szklanki bulionu i dusimy około 30minut .

    Pod koniec zaciągamy mąką oraz śmietana.

    Podajemy z makaronem.

Porady

Można podać z ziemniakami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować