Sos grzybowo-śmietanowy

  • wyświetlono: 1083 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczny sosik śmietanowy z grzybami leśnymi, użyłam do niego grzybów mieszanych, idealnie pasował do kotlecików mielonych, ale można go użyć także do innych dań

Alex M

Składniki

Smaczny sosik śmietanowy z grzybami leśnymi, użyłam do niego grzybów mieszanych, idealnie pasował do kotlecików mielonych, ale można go użyć także do innych dań

2 łyżki masła
1 cebula
300 g mieszanych grzybów leśnych
100 ml śmietany 30%
1 świeży liść laurowy
2 ziela angielskie
Sól morska
Pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania przepisu:

Sos grzybowo-śmietanowy

  • 1.
    Grzyby przebrać, oczyścić, wypłukać i obgotować 30 minut. Po odcedzeniu i wystudzeniu pokroić w kawałki.

    Cebulę obrać, posiekać w kostkę i wrzucić do rondelka razem z masłem, smażyć aż będzie szklista.

    Wrzucić przygotowane wcześniej grzyby. Smażyć razem 10 minut na małym ogniu.

    Wlać śmietankę, dodać liść i ziele, dusić 10 minut. Następnie doprawić solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniagrzybyśmietanasos grzybowy

Komentarze

Podobne przepisy

Sos grzybowy

Dodane przez: bogusia82

Sos grzybowy

Sos grzybowy możemy wykorzystać...

Sos grzybowy

Dodane przez: Izabela77

Sos grzybowy

Pyszny sos grzybowy, który jest...

image-11km4qc

Dodane przez: tasty-and-fit

sos grzybowy

Sezon grzybowy w pełni, więc dzisiaj...

sos grzybowy

Dodane przez: anka1988

Sos grzybowy

Idealny jako dodatek do drugiego...

Sos Grzybowy

Dodane przez: PannaCotta

Sos Grzybowy

Tradycyjny sos to jest to. Nie...

sos grzybowy

Dodane przez: dusiowa

Sos grzybowy

najlepszy sos grzybów z przepisu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE