Sos do potraw z grilla

5 (177 ocen)

Ziołowo- serowy sos do potraw z grilla

Składniki:

  • Średniej wielkości świeży ogórek
    pęczek szczypiorku
    pęczek rzodkiewki
    pęczek zielonej pietruszki
    pęczek koperku
    2 jajka
    5 dkg sera żółtego
    4-5 łyżki majonezu najlepiej dekoracyjnego
    2 łyżki jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    sól ziołowa , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos do potraw z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jaj ,rzodkiewkę, żółty ser , ogórka zetrzeć na tarce jarzynowej ( ogórka odcisnąć ) . Pietruszkę ,szczypiorek , koperek drobno pokroić dodać do startych składników , dodać majonez , jogurt , sól , pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek , wymieszać .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować