Sos do mięs z grilla

4.5 (147 ocen)

ostry i szybko się robi, można podawać do obiadu i podczas grillowej uczty

Składniki:

  • 1 op. dużego gęstego jogurtu
    1 pęczek koperku
    3-4 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez

Sos do mięs z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć i drobno posiekać koperek. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać chrzan i koperek, przyprawić do smaku.

Porady

można dodać starty zielony ogórek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Czosnek Jogurt Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować