Sos do mięs

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetny sos na bazie majonezu z warzywami konserwowymi. Świetnie sprawdzi się do mięs pieczonych i z grilla.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Majonez - 100g
    Jogurt naturalny - 100g
    Ogórki kiszone - 2 sztuki
    Ogórki konserwowe - 2 sztuki
    Papryka marynowana - 3 plastry
    Grzyby marynowane - 10 sztuk
    Cebulki perłowe / koktajlowe - 15 sztuk
    Pieprz i sól do smaku

Sos do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, paprykę i cebulki kroimy w drobną kostkę. Grzyby płuczemy i również kroimy drobno. Warzywa i grzyby mieszamy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Sos świetnie pasuje do mięs.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy