Sos do frytek, kurczaka, sałatek, warzyw gotowanych na parze

4.5 (154 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo ciekawy smak, tak jak wskazuje tytuł, ten sos pasuje do frytek, kurczaka, sałatek, warzyw, praktycznie do wszystkiego.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu, u mnie Kętrzyński
    4 łyżki keczupu pikantnego, u mnie Pudliszki
    2 łyżki gęstej kwasnej smietany 22%
    Ok. 1 łyżki sosu Chili słodko- pikantnego Tao Tao
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez

Sos do frytek, kurczaka, sałatek, warzyw gotowanych na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu połączyć i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować