• 15 min

Pikantny sos z papryki do dań z grilla

  • 15 min

Składniki:

  • 1 słoik papryki konserwowej (300g)
    6 łyżek pikantnego ketchupu
    2 łyżki oleju
    pół pęczka szczypiorku
    pół pęczka pietruszki
    pół łyżeczki chilli (w proszku)
    szczypta soli, pieprzu i cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Papryka konserwowa Sosy Dip

Sos diabelski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę odcedzić z zalewy, pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną zieleninę, ketchup, olej, chili, wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wstawić na pół godz. do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Papryka Ostry sos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować