Sos czosnkowy z żurawiną

4.99 (164 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny, idealny sos na zimno do nuggetsów/kąsków drobiowych, jajek, pasztetu, wędlin itp.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki majonezu
    3 łyżki żurawiny ze słoiczka/dżem/
    180 gram gęstego jogurtu naturalnego lub gęstej kwaśnej śmietany 22%
    Sól
    pieprz
    papryka mielona
    2 duże ząbki czosnku (sprasować go)
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos czosnkowy

Sos czosnkowy z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować podręcznym blenderem, doprawić do smaku i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować