Sos czosnkowy z koperkiem - ostry

4.98 (153 ocen)

  • 10 min

Jeszcze rok temu nie lubiłam sosu czosnkowego, nie lubiłam czosnku ogólnie... A dziś zajadam się takim ostrym sosem czosnkowym jak delicją :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 główki czosnku
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżka śmietany 30%
    1 łyżeczka posiekanego koperku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (153 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos czosnkowy Dip Pizza

Sos czosnkowy z koperkiem - ostry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Główki czosnku dzielimy na ząbki i obieramy. Wszystkie przeciskamy przez praskę. Następnie dodajemy 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego i 1 łyżkę śmietany 30%, całość dokładnie mieszamy. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu nie za dużo, bo już czosnek nadaje ostrość całości). Dosypujemy posiekany koperek i ponownie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Odstawiamy na godzinę, aby smaki dobrze się "przegryzły".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować