Sos czosnkowy

0 (0 ocen)

  • 5 min

Ponieważ nie lubię gotowych sklepowych sosów czosnkowych, postanowiłam stworzyć swój własny:)

  • 5 min

Składniki:

  • - 5 łyżek majonezu (ja preferuje Ocetix)
    - 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    - śmietana 12%
    - 2 duże ząbki czosnku
    - pół łyżeczki słodkiej papryki
    - łyżeczka przyprawy curry
    - szczypta soli
    - szczypta pieprzu

Sos czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie jest bardzo proste. Czosnek rozgniatamy (ważne, aby użyć świeżego czosnku a nie w proszku). Wszystkie składniki mieszamy (śmietany dodajemy tyle, aby osiągnąć lubianą przez nas konsystencję).
    Sos najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce. Na zdjęciu tego nie widać, ale powinien ładny żółtawy kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy