Sos czosnkowy

5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jemy go z paluszkami, chipsami i oczywiście mięsem upieczonym na grillu. Robi się go w kilka minut. Jest smaczny i zdrowy.

Składniki:

  • ● duży jogurt naturalny
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● 2 czubate łyżki majonezu
    ● 1/2 pęczka koperku
    ● łyżka maggi
    ● płaska łyżeczka soli ziołowej
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek myjemy i siekamy.
    Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę.
  • 2. Czosnek i koperek mieszamy
    z jogurtem i majonezem.
    Doprawiamy do smaku
    solą, pieprzem i maggi. Dokładnie
    mieszamy.

Porady

Zamiast świeżego koperku, możemy użyć suszonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jogurt naturalny

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować