Sos czosnkowo-koperkowy

  • wyświetlono: 590 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Idealny do mięs i ryb, oraz jako dip do świeżych warzyw.

Ola1984
  • 10min

Składniki

200 ml gęstego pikantnego majonezu
70 ml gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego lub bałkańskiego)
4-5 ząbków czosnku
4 łyżki posiekanego koperku
sól (do smaku)
biały pieprz (do smaku)

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Sos czosnkowo-koperkowy

  • 1. Jogurt wymieszać z majonezem, Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki porządnie ze sobą utrzeć. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmajonezczosnekkoperekjogurtprzekąskisossosyGrilldipydipimprezydodatek do grillado dań z grillado przekąsek
 

Komentarze

Podobne przepisy

Sos koperkowy do surówek

Dodane przez: caroline1983

Sos koperkowy do surówek

Zamiast gotowych sosów sałatkowych

sos pieczarkowo-koperkowy

Dodane przez: kuchnia ani

Sos pieczarkowo-koperkowy

Pyszny sos do ziemniaków, kaszy,...

sos koperkowy

Dodane przez: Moonia

Sos koperkowy z ziemniakami i jajkiem

Danie szybkie i dobre. Sos koperkowy...

image-269jowo

Dodane przez: paolineczka

Dip ( sos ) koperkowy

Mocno koperkowy smak z wyczuwalną...

sos chrzanowo-koperkowy

Dodane przez: majka190382

SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

Przepis braci Kuroni który wdrożyłam...

sos maślano-koperkowy

Dodane przez: Martyna1991

sos maślano-koperkowy do mięs

Sos idealnie nadaje się za równo...