Sos czosnkowo - koperkowy

4.5 (164 ocen)

Idealny do karkówki czy kiełbaski z grilla, do pizzy i kanapka, sprawdza się także do sałatek:)

Składniki:

  • 1 mały jogurt naturalny ( gęsty)
    3 - 4 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy
    4 ząbki czosnku ( lub pasta czosnkowa)
    maggi
    pieprz, sól
    koperek ( świeży lub suszony)
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez Sos czosnkowy Dodatki

Sos czosnkowo - koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos czosnkowo -  koperkowy 1. Jogurt mieszamy dokładnie z majonezem i musztardą.
    Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy koperek i odstawiamy na około pół godziny do lodówki.

Porady

Jeżeli dodajemy pasty czosnkowej należy uważać z solą, pasta sama w sobie jest słona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czosnek Jogurt Koper Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować