Sos chrzanowy z jajkiem

4.48 (163 ocen)

  • 30 min

Najlepszy do wędlin, ale równie dobrze smakuje ze zwykłą kromką chleba.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jaj
    5 łyżek majonezu
    2 łyżki śmietany
    2 łyżeczki musztardy
    4 łyżeczki chrzanu
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos chrzanowy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos chrzanowy z jajkiem 1. Jajka gotuję na twardo. Gdy wystygną oddzielam żółtka od białek. białka siekam bardzo drobno - ostawiam.
    Zółtka rozdrabniam widelcem dodaje majonez, smietane, musztarde, i chrzan mieszam aż do uzyskania jednolitej masy, doprawiam do smaku. łącze z posiekanym białkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować