Sos chrzanowy z buraczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Łatwy sos chrzanowy na bazie śmietany, jajek i buraczka do wędliny lub jajek.

  • 30 min

Składniki:

  • • 4 jajka
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżeczki tartego chrzanu
    • 1 szklanka kwaśnej śmietany 12%
    • 1 mały, ugotowany buraczek czerwony
    • sól, szczypta cukru i pieprz do smaku

Sos chrzanowy z buraczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek.
    • Żółtka utrzeć z sokiem cytryny, chrzanem, solą i cukrem.
    • Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
    • Białka i obrany buraczek zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    • Sos doprawić solą, cukrem i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy