Sos chrzanowo jajeczny

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem.

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • -3 łyżki chrzanu tartego
    -2 jajka na twardo
    -2 łyżki jogurtu/śmietany
    -sól i pieprz

Sos chrzanowo jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka do osobnej miski, zaś białka kroimy jak najdrobniej (można zmiksować jak ktoś chce całkowitą papkę).
    2. Żółtka rozgniatamy widelcem, aby nie było grudek, dodajemy jogurt/śmietanę i mieszamy dokładnie. Dodajemy do białek.
    3. Na koniec dodajemy chrzan, sól, pieprz i mieszamy wszystko dokładnie.

Komentarze

Podobne przepisy