Sos chrzanowo-jajeczny

  • wyświetlono: 444 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Nie ma Świąt Wielkanocnych bez chrzanu, nie tylko pod względem symbolicznym, ale i smakowym. Dlatego proponuję Wam sos chrzanowo-jajeczny. Jest bardzo smaczny i idealnie pasuje do wędlin czy serów. Z pewnością sprawdzi się i na Waszych świątecznych stołach!

ugotujiprzetestuj
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki chrzanu (mniej lub więcej - zależy jak ostry sos wolicie)
2 łyżki majonezu
szczypta soli
szczypta pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Sos chrzanowo-jajeczny

  • Sos chrzanowo-jajeczny1. Jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki.
    Do jajek dodajemy chrzan, majonez i przyprawy do smaku.
    Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z wędlinami.
    Smacznego! :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkachrzanWielkanocśniadaniesossos do wędlin

Komentarze

Podobne przepisy

Sos chrzanowy ze szczypiorkiem

Dodane przez: AnetaJ

Sos chrzanowy ze szczypiorkiem

To ulubiony przepis na sos chrzanowy...

Sos chrzanowy z buraczkiem

Dodane przez: Goszka

Sos chrzanowy z buraczkiem

Łatwy sos chrzanowy na bazie śmietany,...

Domowy sos chrzanowy

Dodane przez: Bilcia

Domowy sos chrzanowy

Mój autorski przepis na pyszny...

Sos chrzanowy na ciepło

Dodane przez: elagie

Sos chrzanowy na ciepło

Mój ulubiony sos do jajek gotowanych...

Chrzanowy sos do wędlin

Dodane przez: Dalia84

Chrzanowy sos do wędlin

Przepis na ten sos krąży u mnie...

Sos jajeczny

Dodane przez: JustKuchcik

Sos jajeczny

Z korzennym akcentem. Świetny do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE