Sos chrzanowo-jajeczny

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie ma Świąt Wielkanocnych bez chrzanu,
nie tylko pod względem symbolicznym, ale i smakowym.
Dlatego proponuję Wam sos chrzanowo-jajeczny.
Jest bardzo smaczny i idealnie pasuje do wędlin czy serów.
Z pewnością sprawdzi się i na Waszych świątecznych stołach!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki chrzanu (mniej lub więcej - zależy jak ostry sos wolicie)
    2 łyżki majonezu
    szczypta soli
    szczypta pieprzu

Sos chrzanowo-jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos chrzanowo-jajeczny 1. Jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki.
    Do jajek dodajemy chrzan, majonez i przyprawy do smaku.
    Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z wędlinami.
    Smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy