Sos chiński

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten sos jest wyśmienity. Wystarczy ugotować makaron lub ryż, polać podgrzanym sosem i pyszny obiad gotowy.

Składniki:

  • ● 1,5 kg pomidorów
    ● 1 kg papryki
    ● 1/2 kg cebuli
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 1/2 szkl. octu
    ● 2 łyżeczki musztardy
    ● łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    ● 2 łyżki soli
    ● łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos chiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, obieramy
    i kroimy w kostkę. Papryki
    myjemy, osuszamy,
    usuwamy gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w małą kostkę.
    Cebule obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Mieszamy
    z pomidorami i papryką.
  • 2. Dodajemy ocet i musztardę,
    wsypujemy cukier i przyprawy.
    Mieszamy i gotujemy
    na małym ogniu 4 godziny.
  • 3. Gorący sos wlewamy do
    wyparzonych słoików i mocno
    zakręcamy. Słoiki odwracamy
    do góry dnem i odstawiamy, aż wystygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować