Sos buraczkowy

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sos jest pracochłonny, ale naprawdę wart zachodu. Jest świetnym dodatkiem do mięs, ryb i foundue.

Składniki:

  • ● 8 łyżek startych ugotowanych buraków
    ● 8 łyżek posiekanej cebuli
    ● 8 łyżek gęstej śmietany
    ● 8 ugotowanych na twardo żółtek
    ● 8 łyżek czerwonego wytrawnego wina
    ● 8 łyżek oliwy
    ● 8 łyżeczek serka homogenizowanego
    ● po 1 łyżce posiekanego szczypiorku, natki pietruszki i koperku
    ● łyżeczka zmiażdżonego czosnku
    ● łyżeczka soli
    ● łyżeczka białego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos buraczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (poza
    zieleniną i żółtkami) dokładnie
    miksujemy.
  • 2. Żółtka drobno siekamy
    i dodajemy do sosu. Przed
    podaniem posypujemy koperkiem,
    szczypiorkiem i natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować