Sos boloński z kaparami i oliwkami

1 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wzbogacony sos boloński o kapary i oliwki oraz natkę pietruszki sprawia że to popularne danie nabiera zupełnie innego wymiaru smakowego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowo - wołowego
    2 cebule
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    4 średnie pomidory malinowe
    3 łyżki zielonych oliwek
    1 łyżka kaparów z zalewą
    pieprz do smaku
    natka pietruszki do posypania
    1 łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos boloński Spaghetti

Sos boloński z kaparami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieram, kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję mięso mielone, przyprawiam słodką papryką i razem smażę ok 5 min co jakiś czas mieszając. W międzyczasie spażam pomidory, obieram ze skorki i kroję na mniejsze kawałki. Gdy mięso jest już podsmażone dodaję pomidory kapry i oliwki. Całość duszę do czasu aż pomidory się rozpadną i utworzą jednolity sos. Sos podaję z makaronem posypując całość natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować