Sos beszamelowy z koperkiem

4.47 (174 ocen)

  • 1 min

Uniwersalny sos do każdego rodzaju mięs lub gołąbków

  • 1 min

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    2 szklanki mleka
    2 łyżki mąki pszennej
    sól, pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos beszamelowy z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i szybko mieszamy.
  • 2. Następnie dodajemy mleko i gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, by nie powstały grudki.
  • 3. Na koniec dodajemy przyprawy, według smaku oraz koperek.

Porady

Zamiast koperku można dodać podsmażone pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować