Sos beszamelowy z koperkiem

  • wyświetlono: 2235 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Uniwersalny sos do każdego rodzaju mięs lub gołąbków

  • 1min

Składniki

2 łyżki masła
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz
koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Sos beszamelowy z koperkiem

  • 1. Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i szybko mieszamy.
  • 2. Następnie dodajemy mleko i gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, by nie powstały grudki.
  • 3. Na koniec dodajemy przyprawy, według smaku oraz koperek.

Porady

Zamiast koperku można dodać podsmażone pieczarki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: RedakcjaPP

Sos beszamelowy

Takim pysznym sosem zawsze polewam...

sos

Dodane przez: Ika 1961

Sos pomidorowy z koperkiem

U mnie od lat to jest obowiązkowy...

Sos z suszonych grzybów

Dodane przez: Kloruś

Sos z suszonych grzybów

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć...

sos grzybowy

Dodane przez: Amelka101

Sos grzybowy z maślaków

Sos ze świeżych maślaków ,podawany...

Sos winegret z musztardą francuską

Dodane przez: rena123

Sos winegret z musztardą francuską

Prosty i szybki sos do zielonej...

Sos z pory z pyzami

Dodane przez: Serdenka

Sos z pora

Smaczny i lekki sos do makaronu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE