Sos beszamelowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -30 g masła
    -2 łyżki mąki
    -300 ml mleka
    -sól morska
    -szczypta gałki muszkatołowej
    -1/2 szklanki tartego parmezanu

Sos beszamelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy na patelni. Dodajemy mąkę i smażymy przez około 2 minuty na małym ogniu ciągle mieszając. Stopniowo wlewamy mleko cały czas mieszając aż sos zgęstnieje i będzie gładki. Doprawiamy solą, gałką muszkatołowa, dodajemy połowę startego sera. Mieszamy i podgrzewamy aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy