Sos belgijski do frytek

4.35 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sos jest dziecinnie prosty do zrobienia, a do tego tani. Z ziemniakami lub frytkami tworzy niebanalną potrawę.

Składniki:

  • ● 1 średniej wielkości cebula
    ● 5 dużych łyżek majonezu
    ● 3 duże łyżki keczupu
    ● 1 łyżka stołowa octu
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.35 (204 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos belgijski do frytek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobniutko
    siekamy. Wkładamy
    do miseczki i dodajemy octu,
    by puściła sok.
  • 2. Po około 3 minutach do
    cebuli dodajemy majonez
    i keczup, i dokładnie mieszamy.
    Przyprawiamy do
    smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować