Sos ananasowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Przepyszny dodatek do dań rybnych.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 150 g śmietany 12%
    3 plastry ananasa (może być z puszki)
    3 łyżki miąższu z cytryny
    1 mała cebula
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka musztardy dijon
    szczypta goździków
    sól

Sos ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa i miąższ z cytryny drobno siekamy ,przekładamy do miski. Dodajemy do nich startą skórkę z cytryny ,śmietanę ,posiekaną cebulę ,cukier i musztardę. Dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i szczyptą mielonych goździków. Wstawiamy do lodówki ,na min 2 godziny przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy