Sorbet z truskawek, bananów i mięty - wegański

4.5 (189 ocen)

  • 3 godz.

Zachęcam do wypróbowania przepisu na ten prosty i wspaniały w smaku deser, pełen naturalnej słodyczy owoców.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 banany, pokrojone w plasterki
    900 g truskawek, pokrojonych w plasterki
    garść liści mięty
    sok z ½ cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Lody

Sorbet z truskawek, bananów i mięty - wegański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce wkładamy do zamrażarki i mrozimy przynajmniej kilka godzin. Następnie przekładamy je do malaksera, dodajemy sok z cytryny i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Uważamy na to żeby nie spalić blendera :) Na końcu dodajemy liście mięty i krótko miksujemy. Przekładamy do zamrażalnika jeszcze aby sorbet się schłodził i podajemy w pucharkach lub w wafelkach do lodów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować