Sorbet z kiwi z nutą pigwy ...... dla dorosłych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować syrop cukrowy do sorbetu: do wody niegazowanej wsypac cukier i zagotowac. Ostudzic.
Z cytryny wycisnąc sok.
2.Kiwi obrac ze skórki i zmiksować dobrze.
3.Zmiksowany mus kiwi przetrzec przez sitko.
4.Poprzez przecieranie powstanie fajna konsystencja z kiwi, ktorą pozniej dołozymy do sorbetu.
5.Ubić białko.
6.Białko ma być ubite na sztywno.
7.Ubite białko mieszamy dokładnie z przetartą konsystencją kiwi.
8.Dodajemy do tego nalewkę z pigwy oraz sok z cytryny i syrop z cukru.
9.Dokładnie mieszamy.
10.Wstawiamy do zamrażarki i wystarczy jak w trakcie zamrazania dwa razy przemieszamy. Mrozimy kilka godzin.
Mozemy dowolnie spozywac z dowolnymi dodatkami.
Komentarze