SORBET Z CZARNEJ PORZECZKI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takie domowe lody przygotowane w domu są najlepsze na te upały jakie teraz panują

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kg czarnej porzeczki
    500 ml wody
    300 g cukru

Sorbet z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, zagotowujemy.
    Czarną porzeczkę blenderujemy. Wrzucamy do przestudzonego syropu z wody i cukru. Mieszamy, przekładamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki. Co godzinę dobrze mieszamy, czynność powtarzamy kilkakrotnie. Ma to na celu zapobieganie zbryleniu się sorbetu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy