Sorbet truskawkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Idealny na czerwcowe upały

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - truskawki: 1 kilogram
    - syrop z fiołków (zamiast syropu możemy użyć miodu): 5 łyżek
    - sok z cytryny: 1 sztuka

Sorbet truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i odszypułkowane truskawki miksujemy z syropem. Dodajmy sok z całej cytryny i ponownie miksujemy. Wlewamy do maszyny do lodów. Jeśli nie mamy maszyny wlewamy do pojemnika. Sorbet miksujemy przynajmniej co godzinę. Zamrażamy przez 6 godzin. Przed podaniem wyjmujemy, żeby sorbet nieco odtajał.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy