SORBET TRUSKAWKOWO - MIĘTOWY

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sorbet owocowy smakuje zawsze, bez względu na pogodę a przygotować go można w domu. Dzisiaj podam przepis na przepyszny sorbet truskawkowo - miętowy i co najważniejsze bardzo prosty w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    700 g świeżych truskawek
    180 g cukru, opcjonalnie
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki posiekanej mięty

    PRZYGOTOWANIE :

    Truskawki oczyszczamy, myjemy, przekładamy do naczynia blendera razem z cukrem i mięta. Cukier dodajemy opcjonalnie z zależności od słodkości truskawek.
    Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładka papkę. Przelewamy do dużego, plastikowego pojemnika z przykrywką. Mus odkładamy do zamrażarki, co dwie godziny należy go mieszać aby uzyskać konsystencję sorbetu. Kiedy lody mocno zgęstnieją nakładamy je do salaterek lub wafelków, dekorujemy miętą i podajemy. Smacznego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sorbet truskawkowo - miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Truskawki oczyszczamy, myjemy, przekładamy do naczynia blendera razem z cukrem i mięta. Cukier dodajemy opcjonalnie z zależności od słodkości truskawek.
    Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładka papkę. Przelewamy do dużego, plastikowego pojemnika z przykrywką. Mus odkładamy do zamrażarki, co dwie godziny należy go mieszać aby uzyskać konsystencję sorbetu. Kiedy lody mocno zgęstnieją nakładamy je do salaterek lub wafelków, dekorujemy miętą i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować