Sorbet miodowy

  • wyświetlono: 261 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo dobry pomysł na deser, smaczne i mało pracochłonne.

anka1988
  • 30min

Składniki

- 1 jajko
- 4 żółtka
- 10dag miodu
- 300 ml gęstej śmietany (kremówka 36%)

Sposób przygotowania przepisu:

Sorbet miodowy

  • 1. Wyłożyć małe miseczki (lub jak kto woli dużą formę) folią kuchenną.
  • 2. Utrzeć na parze jajko i żółtka z miodem, zdjąć z ognia, gdy masa będzie kremowa i miała gęstą konsystencję. Przestudzić.
  • 3. Śmietanę ubić i delikatnie połączyć z masą miodową.
  • 4. Napełnić foremki i przykryć zwisającą folią. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 4 godz. (Najlepsze są na drugi dzień!).
  • 5. Kolejno wyłożyć z foremek na talerzyk i wg uznania można polać advocatem lub miodem. Można również przed podaniem posypać kokosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciemiódkonkurs_desery

Komentarze

Podobne przepisy

Truskawkowy sorbet

Dodane przez: Jaga85

Truskawkowy sorbet

Owocowe sorbety są pycha, zwłaszcza...

sorbet truskawkowy

Dodane przez: majka190382

SORBET TRUSKAWKOWY

W sezonie truskawkowym taki sorbet...

Sorbet arbuzowy

Dodane przez: kada

Sorbet arbuzowy

Pyszny, domowy sorbet arbuzowy,...

Sorbet z mrożonych truskawek

Dodane przez: Marta – redaktor

Sorbet z mrożonych truskawek

Sorbet z mrożonych truskawek to...

Sorbet z kiwi

Dodane przez: Jaga85

Sorbet z kiwi

W upalne dni najchętniej sięgamy...

sorbet

Dodane przez: Jolanta KG

SORBET PORZECZKOWY

LETNIE ORZEŹWIENIE W POSTACI OWOCOWYCH,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE