sorbet malinowy z rumem i imbirem

5 (187 ocen)

Pyszny sorbet owocowy w 60 sekund. Deser tylko dla dorosłych.

Składniki:

  • 500 g mrożonych malin
    plasterek świeżego imbiru
    50 ml białego rumu
    2 łyżki cukru pudru lub miodu
    3-4 łyżki zimnej wody mineralnej

    kilka malin do ozdoby
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sorbet malinowy z rumem i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny, imbir, cukier i rum miksujemy blenderem lub w malakserze do uzyskania gładkiej masy o konsystencji lodów sorbetowych. Jeśli masa jest zbyt zwarta i trudno się miksuje możemy dodać kilka łyżek zimnej wody. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować