Sorbet malinowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najłatwiejszy i najsmaczniejszy deser na świecie. Jest orzeźwiający i mniej kaloryczny niż lody.

Składniki:

  • ● 75 dag malin
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● kilka borówek
    ● listki mięty

Sorbet malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier zagotowujemy z 3/4 szklanki wody. Studzimy.
  • 2. Maliny przebieramy, myjemy. Kilka odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy. Syrop wlewamy do musu i ponownie miksujemy.
  • 3. Mus wstawiamy do zamrażarki na 3 godziny. Co 30 minut mieszamy. Przed podaniem jeszcze raz miksujemy. Przekładamy do pucharków, dekorujemy malinami, borówkami i listkami mięty.

Porady

Do musu można dodać 2-3 łyżki soku z cytryny.

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy