Sorbet cytrynowy

  • wyświetlono: 158 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

zbawienie na upalne dni, mocno orzeźwiający

kaśka
  • 2 porcje
  • 300min

Składniki

10 cytryn
40 ml wody
30 dag cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Sorbet cytrynowy

  • 1. Cytryny sparzyć i osuszyć. Odkroić czapeczki i delikatnie wydrążyć miąższ uważając, żeby nie uszkodzić skórek. Wydrążone cytryny zachować. Wydrążony miąższ dokładnie przetrzeć przez sito i przelać do garnka. Wodę zagotować z cukrem. Ostudzić. Wlać sok z cytryn i wymieszać. Przelać do pojemnika, zamknąć i włożyć do zamrażalnika na minimum 4 godziny. Co 30 minut sorbet należy przemieszać. Gotowy podawać w wydrążonych cytrynach, najlepiej z listkiem mięty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

Lodysorbet

Komentarze

Podobne przepisy

Sorbet arbuzowy

Dodane przez: kada

Sorbet arbuzowy

Pyszny, domowy sorbet arbuzowy,...

image-0j91un8

Dodane przez: joanna1974

Sorbet malinowy

w upały trzeba się schłodzić ,polecam...

image-0rgbj93

Dodane przez: KuchniaPoli

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy. Niskokaloryczny,...

truskawkowy sorbet

Dodane przez: PolskaGotuje

Truskawkowy sorbet

Przepis na bardzo prosty, orzeźwiający...

Reggae sorbet

Dodane przez: Konto nieaktywne

Reggae sorbet

Sorbet owocowy w trzech smakach:...

Sorbet z mango

Dodane przez: Alex M

Sorbet z mango

Najlepszy sorbet na świecie! Słoneczne...