Sorbet cytrynowy

  • wyświetlono: 163 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

zbawienie na upalne dni, mocno orzeźwiający

Kasia
  • 2 porcje
  • 300min

Składniki

10 cytryn
40 ml wody
30 dag cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Sorbet cytrynowy

  • 1. Cytryny sparzyć i osuszyć. Odkroić czapeczki i delikatnie wydrążyć miąższ uważając, żeby nie uszkodzić skórek. Wydrążone cytryny zachować. Wydrążony miąższ dokładnie przetrzeć przez sito i przelać do garnka. Wodę zagotować z cukrem. Ostudzić. Wlać sok z cytryn i wymieszać. Przelać do pojemnika, zamknąć i włożyć do zamrażalnika na minimum 4 godziny. Co 30 minut sorbet należy przemieszać. Gotowy podawać w wydrążonych cytrynach, najlepiej z listkiem mięty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

Lodysorbet

Komentarze

Podobne przepisy

Sorbet z mrożonych truskawek

Dodane przez: Marta – redaktor prowadząca

Sorbet z mrożonych truskawek

Sorbet z mrożonych truskawek to...

image-0j91un8

Dodane przez: joanna1974

Sorbet malinowy

w upały trzeba się schłodzić ,polecam...

image-0rgbj93

Dodane przez: KuchniaPoli

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy. Niskokaloryczny,...

Sorbet arbuzowy

Dodane przez: JoannaG

Sorbet arbuzowy

Arbuz teraz w promocji to i sorbet...

Reggae sorbet

Dodane przez: Konto nieaktywne

Reggae sorbet

Sorbet owocowy w trzech smakach:...

truskawkowy sorbet

Dodane przez: PolskaGotuje

Truskawkowy sorbet

Przepis na bardzo prosty, orzeźwiający...