Sorbet brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

. Sorbecik robi się szybko jednak trzeba czekać na zamrożenie.

Składniki:

  • 6 dużych brzoskwiń
    3/4 szklanki cukru
    300 ml wody
    1 białko
    2 łyżki soku z cytryny

Sorbet brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z cukrem i sokiem z cytryny, wystudzić. Brzoskwinie obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie owoce zmiksować na mus. Białko ubić na sztywno. Zmiksowane owoce połączyć z wystudzonym syropem, na koniec delikatnie wmieszać białko. Masę przelać do formy i wstawić do zamrażalnika. Przez najbliższe 4 godziny co 30 minut masę dokładnie wymieszać. Następnie mrozic jeszcze 10 godzin.

Komentarze

Podobne przepisy