Sorbet brzoskwiniowy

  • wyświetlono: 536 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszny i orzeźwiający sorbet dla wielbicieli zimnych deserów. Doskonały na upały.

IMG_3480

Składniki

1 kg brzoskwiń
2 łyżki wody
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Sorbet brzoskwiniowy

  • 1. Brzoskwinie umyć, obrać i usunąć z nich pestki. Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przełożyć do zamykanego pojemnika (np. po lodach) i wstawić do zamrażalnika na około 6-7 godzin, pamiętając aby co ok godzinę dokładnie przemieszać masę aby równomiernie zamarzała i nie robiły się grudki lodu.

Porady

Z podanych składników otrzymamy ok 750-800 ml sorbetu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakibrzoskwinie

Komentarze

Podobne przepisy

truskawkowy sorbet

Dodane przez: PolskaGotuje

Truskawkowy sorbet

Przepis na bardzo prosty, orzeźwiający...

Sorbet z mango

Dodane przez: Alex M

Sorbet z mango

Najlepszy sorbet na świecie! Słoneczne...

sorbet gruszkowy

Dodane przez: Doraa

Sorbet gruszkowy

Sorbet, to najstarszy mrożony owocowy...

Sorbet bananowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Sorbet bananowy

Ten sorbet bananowy jest idealny...

Truskawkowy sorbet

Dodane przez: Jaga85

Truskawkowy sorbet

Owocowe sorbety są pycha, zwłaszcza...

sorbet truskawkowy

Dodane przez: majka190382

SORBET TRUSKAWKOWY

W sezonie truskawkowym taki sorbet...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE