Sorbet bananowy

  • wyświetlono: 1689 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ten sorbet bananowy jest idealny na letnie dni, chociaż zimą też warto spróbować ;)

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- banany: 10 sztuk
- cytryna: 1 sztuka
- kostki lodu: 2 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Sorbet bananowy

  • 1. Banany obieramy i kroimy w byle jakie kosteczki, dodajemy do niego sok z całej cytryny. Następnie całość miksujemy, dodajemy kostki lodu i znowu miksujemy. Przekładamy do pojemnika i mrozimy 3-4 godziny mieszając od czasu do czasu żeby masa nie straciła puszystości. Można dodać jeszcze czekoladę pokruszoną w bardzo drobne kostki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latobananycytrynawiosnakostki loduSorbet bananowysorbet z bananów

Komentarze

Podobne przepisy

Sorbet arbuzowy

Dodane przez: kada

Sorbet arbuzowy

Pyszny, domowy sorbet arbuzowy,...

image-0j91un8

Dodane przez: joanna1974

Sorbet malinowy

w upały trzeba się schłodzić ,polecam...

Sorbet gruszkowy

Dodane przez: godot13

Sorbet gruszkowy

Pyszny sorbet na upalne dni.

Reggae sorbet

Dodane przez: Konto nieaktywne

Reggae sorbet

Sorbet owocowy w trzech smakach:...

arbuzowy sorbet

Dodane przez: agf11

Arbuzowy sorbet

Nic tak nie chłodzi jak sorbet....

image-0rgbj93

Dodane przez: KuchniaPoli

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy. Niskokaloryczny,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE